3/17/2024

Divadelní spolek Havlíček Škrdlovice v letech 2021-2023

    Poté, co se v roce 2021 podařilo úspěšně odehrát několik představení hry OBECNĚ PROSPĚŠNÁ STRAŠIDLA, projevila se únava materiálu, která se nastřádala hlavně během složitého covidového období, a spolek na několik let svoji činnost uspal.
    Někteří ze zakládajících členů se rozhodli odejít na divadelní odpočinek. Touha postavit se na jeviště a bavit lidi byla tak velká, že v roce 2023 spolek znovu ožil, nabral dech, nové členy a pustil se do zkoušení nové divadelní hry. Vlastně ne úplně nové. Sáhli jsme totiž po vyzkoušené klasice, která se už ve Škrdlovicích hrála. Jde o hru F. R. Čecha DÍVČÍ VÁLKA. Premiéra představení je plánována na první květnový víkend 2024.
    Změnilo se také vedení spolku. Mezi těmi, kdo spolek opustili, byl jeho dlouholetý předseda Jaromír Studený, kterému náleží velký dík za obrovské množství času a energie. Který do spolku vložil a za spoustu skvěle odvedené práce. Roli “divadelního principála” převzal po delším váhání hostující člen souboru Jiří Chroust, který doufá, že se mu podaří na svého předchůdce navázat a udržet vysoko nastavenou laťku.

    Těšíme se na setkávání s diváky v roce 2024 i v letech následujících.  

Žádné komentáře: